Açaí Banana Split Recept

Nur Ashour of Catastrophic Cook
2 min read Recept
Category Recept
Date
Read time 2 minutes
Açaí Nice Cream Banana Split Recipe

Vi behöver alla en sundae eller banana split då och då. På sistone har jag varit sugen på en varje dag, men jag vill kunna njuta av den utan att oroa mig för hur mycket extra socker jag äter. Inte bara det, utan mina barn ÄLSKAR mat när det är min mat. Någon mer som har det problemet?

Jag bestämde mig för att göra en hälsosammare version av en banana split. En banana split har redan all frukt och du kan toppa den med vad du vill. Så varför inte göra en hälsosam Açaí fin kräm att fylla den med?!

Jag gjorde en enkel fin kräm med Sambazon Original Blend Superfruit Packs och frysta bananer för en extra krämig konsistens. Jag lade till några frysta blåbär för ett underbart färgdjup och ännu mer antioxidanter. Fyll på med lite kokosvatten eller mjölkfri mjölk och blanda bort!

Efter att det frös över, öste jag den goda Açaí-grädden mellan en banan och lät mina barn gå till stan med påläggen. Vi lade till så mycket frukt och ringlade över mandelsmör och agave. Vi strödde även på lite knaprig granola!

Slutresultatet: en banansplit när som helst på dagen. Mina barn älskade det. Jag älskade det. Och det bästa var att jag visste att vi fick i oss vår dos av näringsämnen medan vi njöt av det. Gör det med din familj och barn. Det är en klar publikbehag!

Açaí Nice Cream Banana Split 

Förberedelsetid: 10 minuter | Frysningstid: 1 timme | Klar om: 1 timme 10 minuter | Utbyte: 3 Banana Splits

Ingredienser för Açaí Nice Cream

2 Sambazon Original Blend Superfruit Packs

1/4 - 1/3 kopp kokosvatten eller icke-mejerimjölk

½ kopp blåbär, frysta

2 bananer, frysta och skivade

Agave

Ingredienser för Banana Split

3 skopor Açaí Nice Cream

3 bananer, halverade på längden

1 kopp jordgubbar, skivade

½ kopp blåbär

¾ kopp Granola

1/3 kopp agave 

1/3 kopp mandelsmör

Instruktioner

1. Börja med att göra din Açaí fin kräm. Blanda dina Sambazon Original Blend Superfruit Packs, kokosvatten eller mjölkfri mjölk, blåbär, bananer och agave tills den är slät.

2. Häll den fina Açaí-gräddblandningen i en brödform eller Pyrex i glas och frys i en timme eller två.

3. När du är redo att montera banansplitten, dela bananen på mitten på längden och plåt den. Jag gillar att ösa ur den fina grädden och sedan låta mina barn toppa den som de vill.

4. Toppa det! Vi toppade den med agave, mandelsmör, jordgubbar, blåbär och lite granola. Njut!

Det här receptet är bra att göra med barn eller vänner. Du kan förbereda Açaí-grädden i förväg (ju längre den fryser desto lättare är den att ösa upp) och ställa in alla pålägg så att alla kan göra sin egen! Lägg gärna till fler pålägg du älskar!

Om du bestämmer dig för att prova detta recept själv hemma, glöm inte att dela det och tagga @sambazon och @catastrophiccook!

Nur Ashour of Catastrophic Cook

Nur Ashour is a 27 year old mom, wife, and cook who lives in Richardson, Texas. She adores food and loves to replicate her mom’s cooking with shortcuts to make for an easier process while keeping all the flavor! She’ll teach you to make easy desserts and authentic dishes, and she’ll give you all the insider tips and tricks to the best tasting food.

Together we Açaí

Get recipes, tips, and inspiration delivered to your inbox.

Comments

(0 Comments)

Please note, comments need to be approved before they are published.