Starka kvinnliga ledare på SAMBAZON: Women's History Month

Kirra Bixby
12 min read Livsstil
Category Livsstil
Date
Read time 12 minutes
Author Kirra Bixby
Strong Female Leaders at SAMBAZON: Women's History Month

När kvinnohistoriska månaden närmar sig sitt slut, kunde vi inte tänka oss ett bättre sätt att hedra denna viktiga tid än genom att dela med oss ​​av fler av våra starka kvinnliga avdelningsledare inom vårt samhälle! Vi är så inspirerade av och stolta över det arbete som dessa kvinnor gör dagligen för SAMBAZON. Läs vidare för inspiration, råd och genomtänkta insikter från kvinnor som leder vårt team i hela USA. S , Europa och Brasilien!

marasie

Marasie Shumacher - chef för global hållbarhet

Vilken kvinnlig offentlig person, förr eller nu, inspirerar dig och varför?

Amanda Gorman, den yngsta invigningspoeten i U. S historia, har imponerat på mig inte bara med hennes vackra dikter, utan hennes förmåga att använda sina ord för att inspirera till förändring.

Vad är något du önskar att du hade känt till tidigt i din karriär?

Kliv utanför din komfortzon, några av mina största prestationer har kommit från att pressa mig själv att göra något som först gjorde mig obekväm.

Vilken är din favorit SAMBAZON-produkt och varför?

Jag älskar de nya smoothiepopparna! De är inte för söta och smakar gott. Dessutom är djuren på förpackningen så söta. De är en familjefavorit :)

Vad gör dig stolt över att vara en kvinna som arbetar i SAMBAZON-teamet?

Som mamma är jag oroad över hur världen kommer att se ut för mina barn och deras barns barn. Att arbeta för ett företag som SAMBAZON, som bryr sig om planeten och dess människor och att bedriva affärer på ettansvarsfullt sätt, är det som gör mig stolt över att vara en del av teamet och må bra av det arbete jag gör.

Tammie

Tammie Allen - chef för kundtjänst

Vad betyder det för dig att fira kvinnlighet?

För mig betyder att fira kvinnlighet att känna igen och identifiera de som har gjort skillnad i världen, skapa förändring och skapa möjligheter för andra kvinnor som följer efter.

Vilken kvinnlig offentlig person, förr eller nu, inspirerar dig och varför?

Jag har alltid blivit rörd av kvinnor från Civil Rights Movement. Kvinnor som ofta sätter sin egen säkerhet på spel för att hjälpa andra att förstå vad som var och fortfarande är trasigt i detta land. Men i mitt liv har jag verkligen inspirerats mest av ensamstående mammor, särskilt min egen mamma. Moderskap i allmänhet är svårt men att göra det utan en partner ser outhärdligt ut för mig. Som barn förstod jag inte vilka uppoffringar min mamma hade gjort bara för att hålla oss klädda och matade. Hon arbetade hårt i och utanför hemmet, men hade fortfarande energin att uppmuntra oss och lära oss att vara uppskattande och medkännande. Genom hennes exempel lärde jag mig värdet av hårt arbete och ansvar och för det är jag så tacksam.

Vilka egenskaper gör en bra ledare?

Jag tror att empati och ödmjukhet är kärnegenskaper som alla ledare borde ha. En ledare ska vara snäll mot andra och behandla alla med värdighet och respekt men ändå vara bestämd i beslutsfattande och urskillning. En ledare bör också vara intellektuellt ärlig om sig själv, känna till sina egna styrkor och svagheter.

Vad är något du önskar att du hade känt till tidigt i din karriär?

En sak jag önskar att jag hade lärt mig tidigare är att att arbeta hårt inte är den viktigaste aspekten av tillväxt. När du bara fokuserar på att få jobbet gjort går du miste om sociala och relationella möjligheter. Att ha en stabil balans mellan arbete och privatliv är en viktig aspekt av din arbetsmoral.

Vilken är din favorit SAMBAZON-produkt och varför?

Açaí Bites är min favorit SAMBAZON-produkt. aí täckt av choklad; behöver jag säga mer? 😊

Vad gör dig stolt över att vara en kvinna som arbetar i SAMBAZON-teamet?

En av anledningarna till att jag älskar att arbeta för SAMBAZON är deras folks första mentalitet. Jag är stolt över att vara en del av en organisation som bryr sig om människor, samhällen och planeten. SAMBAZON föregår med gott exempel med sina handlingar och uppmuntrar anställda att göra detsamma.

kolbie

Kolbie Richardson - chef för e-handel och digital

Vad betyder det för dig att fira kvinnlighet?

Internationella kvinnodagen är en tid för att fira och lyfta alla kvinnor runt om i världen, och med det hedra de prestationer och bidrag som kvinnor gjort i det förflutna och nuet. Jag tror att det också är en dag för att reflektera och erkänna de förbättringar som måste göras för en mer jämn könsbalanserad värld.

Vad är en kvinna som du beundrar?

Jag har alltid beundrat prinsessan Diana och den enorma mängd vänlighet och kärlek hon tillfört världen, särskilt genom välgörenhetsarbetet hon var involverad i. Jag beundrar och ser upp till min mamma, hon är min bästa vän och har haft störst inverkan på mitt liv. Hon ägnade sitt liv åt att vara hemmamamma och har alltid satt sin familj först.

Vad får dig att känna dig stärkt som kvinna?

Jag drivs av att ta mig an utmaningar utanför min komfortzon och jag inspireras ständigt av kvinnorna i mitt liv att sträva efter att driva mig själv bortom vad jag tror att jag kan göra. Jag tror att det inte finns något mer stärkande än att vara ditt sanna jag och gå efter dina mål/drömmar orädd.

Vilken är din favorit SAMBAZON-produkt?

Min favorit SAMBAZON-produkt är Amazon Superberry Açaí Bowl. Jag är alltid på resande fot så jag älskar att jag kan njuta av en RTE var som helst när som helst, det är den bästa hämtningen mitt på dagen för att tanka min dag.

Varför tycker du om att vara en del av SAMBAZON-familjen?

Under min korta tid här på SAMBAZON har jag aldrig tidigare känt mig så välkommen och direkt kopplad till människor i en arbetsmiljö. SAMBAZON består av en verkligt magisk grupp begåvade individer som delar passionen för att arbeta hårt och främja en inkluderande, positiv och upplyftande arbetsstämning. Jag är så tacksam över att vara en del av ett Triple Bottom Line-företag som värdesätter människor, planeten och ständigt strävar efter att göra världen till en bättre plats.

rosinete

Rosinete Monteiro – Exportkoordinator  

Vad betyder det för dig att fira kvinnlighet?

I dag, mer än i andra tider, är det farligt att vara kvinna, ett riktigt motståndsspel, mycket kamp, ​​men mycket styrka, uthållighet och viljan att bevisa dig själv, att visa att vi är kapabla, som vi kan erövra oavsett barriärer och svårigheter som ofta ställs på samhället. Kvinnlighet är att vara häftig, krigare, engagerad, att vara en hjältinna i livet självt.

Vilken kvinnlig offentlig person, förr eller nu, inspirerar dig och varför?

Margaret Thatcher, eftersom hon var den första kvinnan att nå en så hög position i Storbritannien, som styrde allt med järnhand, därav namnet hon fick "The Iron Lady", bevisade för världen att en kvinnas plats är där hon vill.

Vilka egenskaper gör en bra ledare?

De viktigaste egenskaperna hos en ledare är: proaktivitet; kreativitet mitt i kriser och rutinstunder också; fokusera för att uppnå dina mål och mål; vara flexibel och ha empati för att hantera teamet och allmänheten; har ambitioner, med en stark vilja att växa; och framför allt att vara motståndskraftig, veta vart man ska gå och var man ska sluta, och veta hur man börjar om när det behövs.

Vad är något du önskar att du hade känt till tidigt i din karriär?

Fler sektorer av företagen där jag arbetade.

Vilken är din favorit SAMBAZON-produkt och varför?

On The Go/Ready to Eat Bowls eftersom smaken är väldigt behaglig och jordnötssmör är behaglig eftersom smaken är annorlunda.

Vad gör dig stolt över att vara en kvinna som arbetar i SAMBAZON-teamet?

Att få chansen att vara oberoende; ta hand om min familj och vara ett exempel för andra kvinnor i det område jag arbetar i företaget.

stacey

Stacey Belgiovine - Direktör för import och lager

Vad betyder det för dig att fira kvinnlighet?

Kvinnor är fostrare, mångsysslare och ledare av naturen. Vi omfamnar naturligtvis att ge andra, vänner och särskilt vår familj välbefinnande. Vi tycker om att vara en del av en lösning för vår familj, vårt hem och framtiden för våra barn.

Vilken kvinnlig offentlig person, förr eller nu, inspirerar dig och varför?

Det kanske är klyschigt men Moder Theresa inspirerade mig som barn. Jag läste många barndomsböcker om Moder Theresa och det förvånade mig alltid över hur bara en kvinna kunde göra en sådan skillnad med liten ansträngning som skulle påverka hela livet. Hon var en humanitär och dedikerad till att hjälpa de fattiga genom att inrätta soppkök, barnhem och ett hem för döende. Hon utbildade de fattiga och matade de hemlösa och behandlade dem som en familj.
Ett av hennes berömda citat, "JAG ENLIG kan inte förändra VÄRLDEN, men jag kan kasta EN STEN över VATTEN för att SKAPA många RUPPLINGAR.

Vilka egenskaper gör en bra ledare?

För att vara en bra ledare behöver du ha en VISION om målet, vara EMPATEISK för hur det påverkar andra, vara KREATIV för att tänka utanför ramarna, SJÄLVSIG att leda ett team och MODIG att ta steget i förändring för en bättre imorgon.

Vad är något du önskar att du hade känt till tidigt i din karriär?

Jag önskar att jag hade vetat tidigare i min karriär att det finns företag som SAMBAZON som finns. Ja, de är väldigt få och långt emellan men det faktum att det finns ett företag som verkligen bryr sig om människorna som arbetar för dem, arbetar flitigt med att upprätthålla miljön och Amazonas förutom att hjälpa familjer är anmärkningsvärt.

Vilken är din favorit SAMBAZON-produkt och varför?

Åhhh det är tufft, de är alla så bra. Det är en toss-up mellan Berry Bliss Bowl och Açaí Bites!

Vad gör dig stolt över att vara en kvinna som arbetar i SAMBAZON-teamet?

Jag är väldigt stolt över att vara en del av SAMBAZON-stammen, att vara en del av skillnaden och det fotavtryck den gör inte bara på en personlig nivå utan på en global nivå! Jag hade turen att träffa min fantastiska ledare, som har passion och drivkraft för att bygga ett fantastiskt team som inkluderar ett collage av smarta, begåvade, envisa, hårt arbetande kvinnor och som främjar lika möjligheter. Hon har en smittande snäll anda som tar fram det bästa ur alla. Vi skulle inte kunna vara där vi är utan de starka kvinnorna som bidrar till saken. Tack till våra ledare som kastade en sten för att skapa krusningarna, jag ser fram emot att kasta min!

anne

Anne Doyle – Direktör för AP och AR, lönechef 

Vad betyder det för dig att fira kvinnlighet?

Vi erkänner de prestationer och enighet som binder alla oss kvinnor samman. Självuttryck och kärlek till mig själv som kvinna möjliggör positivitet i mitt liv.

Vilken kvinnlig offentlig person, förr eller nu, inspirerar dig och varför?

Även om det inte är en offentlig person, har jag en personlig figur att känna igen. Min dotter! Hon har övervunnit svåra utmaningar under uppväxten och är nu en fantastisk ung kvinna. Hon är uppgiftsorienterad, organiserad och har en extremt hård arbetsmoral. Jag kunde inte vara mer stolt över henne och allt hon har åstadkommit som singel kvinna.

Vilka egenskaper gör en bra ledare?

Styrka, medkänsla och tålamod.

Vilken är din favorit SAMBAZON-produkt och varför?

Det har varit så många under de senaste 15 åren som jag älskat. Açaí Bites är min favorit nu. Svårt att inte äta hela lådan i en sittning.

Vad gör dig stolt över att vara en kvinna som arbetar i SAMBAZON-teamet?

Under mina 15 år som jag arbetat för SAMBAZON har jag haft förmånen att arbeta tillsammans med många fantastiska män och kvinnor. SAMBAZON-kulturen har förändrat många liv, inklusive mitt eget. Jag har haft möjlighet att bära många hattar och det är jag väldigt tacksam för.

Mari

Mari Laidlaw - verkställande direktör för SAMBAZON Europe

Vad betyder det för dig att fira kvinnlighet?

Nu är jag ingen bh-brännare, men vi är ett mäktigt gäng oss damer. Vi börjar verkligen låsa upp den kraften och ge oss själva tillåtelse att göra det. Jag strävar efter att vara en av de framväxande kvinnliga ledarna som omfamnar hennes sårbarhet, kreativitet och intuition. Gråt på jobbet om du vill damer – det är ok!

Vilken kvinnlig offentlig person, förr eller nu, inspirerar dig och varför?

Jag älskar Gwyneth Paltrow. Kontroversiell för många men ändå min tjejförälskelse på så många nivåer. Nu är ledaren för wellnessimperiet på 250 miljoner dollar - Goop, Gwyneth är inte rädd för att erkänna att hon leder med empati snarare än att söka respekt, anställer människor som är mycket smartare än henne för att göra saker hon inte kan, säljer ljus som luktar "gilla hennes vagina" i PR-syfte och gör allt samtidigt som det ser fantastiskt ut. Ge mig lite av det snälla #teamgwyneth 

Vilka egenskaper gör en bra ledare?

Äkthet och ärlighet. Oavsett vilken roll du spelar i ett företag, lär du dig alltid – en bra ledare är inte rädd för att erkänna vad de inte vet och anställa fantastiska människor runt omkring sig. De talar rakt ut och använder alltid sin verktygslåda för att få fram det bästa i omgivningen. Ingenting gör mig stoltare än att se mitt lag sparka på röv, det betyder att de känner sig tillräckligt bekväma för att ha stora idéer och ta risker.

Vad är något du önskar att du hade känt till tidigt i din karriär?

DET ÄR OK ATT STÄLLA FRÅGOR! Om jag hade gett mig själv tillåtelse att vara okunnig och ställa fler frågor kanske jag skulle vara premiärminister?!

Vilken är din favorit SAMBAZON-produkt och varför?

Lätt. Jag är en Pure Superfruit Pack-missbrukare! Det går sällan en dag som jag inte blandar en skål med hallon, körsbär och rå honung - toppad med en stor skopa jordnötssmör. Himmel.

Vad gör dig stolt över att vara en kvinna som arbetar i SAMBAZON-teamet?

På SAMBAZON ses vi inte som arbetande kvinnor. Vi är alla lika. Våra idéer spelar roll, våra röster hörs, vi har samma möjligheter att gå framåt och utvecklas. Vi är en stam.

adylane

Adylane Oliviera – administrativ samordnare  

Vad betyder det för dig att fira kvinnlighet?

Att vara kvinna i det aktuella sammanhanget är att ha valfriheten, ha utrymme och rätt att rösta, utan att drabbas av någon form av vedergällning eller reduktion. Det är att veta hur man förvandlar sig själv inför svårigheter och hanterar personligt och yrkesliv på ett balanserat sätt.

Vilken kvinnlig offentlig person, förr eller nu, inspirerar dig och varför?

Maria da Penha är ett exempel på att övervinna och empati för alla kvinnor som utsätts för våld i hemmet. Hon kämpade outtröttligt för att hennes angripare skulle bli dömd, och utnämndes till hennes ära av den brasilianska lagen för skydd av kvinnor mot våld, lag nr. º 11 340. Dessutom är hon grundare av Maria da Penha-institutet som syftar till att bidra till att övervaka efterlevnaden av lagen.

Maria da Penha, en biokemisk farmaceut, blev offer för våld i hemmet av sin man vid den tiden, som sköt henne i ryggen medan hon sov, vilket gjorde Maria da Penha paraplegisk. Brottet ägde rum 1983.

Månader senare försökte mannen elektrocutera henne. Men kampen för rättvisa var lång. Det var först 2006 som Maria da Penha-lagen antogs, tack vare ingripandet av Inter-American Commission on Human Rights of the Organization of American States (IACHR/OAS).

Vilka egenskaper gör en bra ledare?

Självkännedom, god kommunikation, ärlighet och förmågan att inspirera människor är för mig grundläggande egenskaper för stora ledare.

Vad är något du önskar att du hade känt till tidigt i din karriär?

Jag skulle vilja träffa inspirerande ledare och influencers med vision och innovation. Det uppmuntrar laget att söka de bästa resultaten.

Vilken är din favorit SAMBAZON-produkt och varför?

Açai Berry Banana Sorbet, eftersom den smakar väldigt lik vår Açaí från Pará.

Vad gör dig stolt över att vara en kvinna som arbetar i SAMBAZON-teamet?

Att vara kvinna och inneha en ledarroll på SAMBAZON visar att företaget är öppet för mångfald och flexibelt för olika åsikter. Jag känner mig oerhört välkommen av de andra ledarna, som är öppen för att diskutera viktiga frågor för förbättring och tillväxt av företaget.

Min önskan är att öppna dörrar så att fler kvinnor kan nå strategiska positioner.

Hercilia

Hercília Samara C. Costa – efterlevnadsanalytiker 

Vad betyder det för dig att fira kvinnlighet?

Det är dags att komma ihåg att kvinnor representerar den styrka och det mod som krävs för att bryta paradigm och övervinna utmaningar inom politiken, näringslivet och i familjen.

Vilken kvinnlig offentlig person, förr eller nu, inspirerar dig och varför?

Cornelia Arnolda Johanna ten Boom (1892-1983): Hon, hennes syster (Betse) och hennes far fängslades efter att ha hjälpt flera judar under andra världskriget. Hon försvarade sin tro och hjälpte många människor. Hennes berättelse och hennes gärningar finns i boken Gömstället. Det finns en berömd fras som Betse sa som Corrie alltid insisterar på att säga: "Det finns ingen avgrund så djup att Guds kärlek inte är ännu djupare".

Vilka egenskaper gör en bra ledare?

Ödmjukhet att inse att vi alltid har något att lära, empati för andra och sann motivation att föra vidare till andra.

Vad är något du önskar att du hade känt till tidigt i din karriär?

Jag skulle ha velat ha mer kontakt med landsbygden, med naturen. På college fokuserar vi mycket på forskning, men jag tror att det är nödvändigt att se till att all kunskap som genereras förs vidare till praktiken och når den allmänhet som har störst behov av denna kunskap.

Vilken är din favorit SAMBAZON-produkt och varför?

Amazon Superberry Açaí Bowl är min dagliga efterrätt. Det är min favoritsmak!

Vad gör dig stolt över att vara en kvinna som arbetar i SAMBAZON-teamet?

SAMBAZON ger mig möjligheten att överföra kunskap till allmänheten med liten tillgång till den, det vill säga Açaí-samlarna som är långt ifrån stora stadskärnor. Och därmed bidra till att bevara den viktigaste tillgången på planeten, naturen.

Firade du Internationella kvinnomånaden? Berätta för oss hur du gjorde i kommentarerna nedan!

Kirra Bixby

Kirra Bixby is the Omni-Channel Marketing Manager at SAMBAZON and has been working in digital marketing for 7 years. Majoring in Communication and Media Studies with a focus on Journalism at the University of San Diego has provided her with a wealth of writing experience for different platforms and publications. Kirra is a lover of the outdoors, adventure, and all things Açaí, and enjoys sharing her perspective through digital media.

Together we Açaí

Get recipes, tips, and inspiration delivered to your inbox.

Comments

(0 Comments)

Please note, comments need to be approved before they are published.