Hur du får tillbaka din glöd efter förlossningen med Jamie Rockers

Wayne Rowley
5 min read Livsstil
Category Livsstil
Date
Read time 5 minutes
Author Wayne Rowley
Sambazon Acai Bowl

Jamie Rockers alias Beauty Rocks Blog, Londonbaserad drottning för självvård med passion för mat, mode, resor, välbefinnande och skönhet pratar med oss ​​om hur hon fick sin glöd tillbaka efter förlossningen:

Månader efter födseln är inte alltid lätta. Din kropp genomgår så många justeringar och hormonbalansering så det är lätt att känna sig utmattad, värk och inte dig själv. Dessutom finns det inte mycket vila när du har ett nyfött barn, så när du behöver vila som mest kommer det tyvärr att bli svårt att få det. Så hur får du tillbaka din glöd efter förlossningen inifrån och ut? Tja – det har mycket att göra med näring (ledtråd: açaí + kollagen är drömlaget i det här fallet)!

Att tala av egen erfarenhet, jag hade en så härlig graviditet och höll mig riktigt frisk – jag tog alla rätt kosttillskott och hade dagliga smoothies för att se till att jag fick rätt näring. Jag gick långa promenader och tränade skonsamt. Överlag mådde jag riktigt bra.

Låt oss nu spola fram till 3 månader efter födseln. Återhämtning efter födseln finns i alla former och storlekar men för mig var det särskilt svårt efter en mödosam förlossning. Det är en chock för systemet – både fysiskt och mentalt så allt jag kunde tänka på under de första veckorna är...när jag skulle återgå till att känna mig som mitt livfulla, friska jag?

Tja, först och främst måste vi tänka på näring för ja...det är ALLT. Jag tror verkligen att du är vad du äter – det är väldigt svårt att känna sig pigg och full av energi om det du äter inte återspeglar det. En sak som fick mig att må riktigt bra och gav mig en märkbar förbättring av mina energinivåer var mina dagliga smoothies före och under graviditeten.

För att verkligen läka efter födseln behövde jag en superkraftig smoothie med hög näring som skulle hjälpa mig att klara av min dag – allt samtidigt som jag jonglerar med en nyfödd och mitt arbete som egenföretagande arbetande mamma. Den magiska ingrediensen för den där postpartum-glöden? SAMBAZON Açaí.

Açaí är ett av de där bären som är så fullproppad med godhet – du behöver det verkligen i dina smoothies och det är perfekt för en glow-up efter förlossningen. Açaí tros vara den kraftfullaste supermaten i Amazonas och den är full av antocyaniner som bekämpar fria radikaler som uppenbarligen hjälper till att stärka ditt immunförsvar. Antioxidanter är bra för allt och de ger dig även glöden inifrån så bra för din hud också! Min hud lyser verkligen när jag äter hälsosamt och lever en snällare livsstil – en som gynnar både min kropp och själ.

Açaí stödjer även hjärthälsa, hjärnfunktion och frisk hud och hår med en fettsyraprofil (Omega 3, 6 & 9) som liknar den för olivolja, valnötter och fisk – något jag inte visste! De flesta känner till håravfall efter förlossningen, och det kan ta en rejäl vägtull – så att lägga till en ingrediens som açaí i dina smoothies och bowls kan verkligen hjälpa dig inifrån och ut. Att se sitt eget hår falla av är inte särskilt trevligt, men det finns sätt att stödja håravfall efter förlossningen och återigen är det med näring och att ta tillskott som kollagen (som jag kommer att prata om i en minut).

Så var hittar du en ingrediens som SAMBAZON açaí i Storbritannien? Tja, det första stället du skulle tänka på är Whole-Foods. Jag har använt SAMBAZON Original Blend Frozen Açaí-paket och rena osötade frysta Açaí-paket i mina smoothie bowls eftersom de är så lätta att använda och jag älskar dem eftersom de är ekologiska och rättvis handel ( även tillgänglig online på Ocado). Att ha en nyfödd betyder att jag inte alltid har mycket tid, men att göra smoothie bowls får mig verkligen att känna att jag gör min kropp bra, och det tar inte heller mycket tid.

En smoothieskål kan vara en komplett måltid, använd frysta bananer och avokado i din för en superkrämig konsistens. Till min smoothie bowl använder jag gärna:

Jamies recept

Metod

  1. Ta 2 x påsar SAMBAZON Original Blend Frozen Acai från frysen
  2. Kör varje açaí påse under en varm kran, i bara ett par sekunder för att tillåta acai att lossna
  3. Knäpp varje açaí påse på mitten och lägg till din mixer
  4. Tillsätt fryst avokado, banan och grönkål
  5. Blanda och tillsätt önskad mängd vätska för din färdiga konsistens - mindre är mer här!
  6. Njut av din açaí smoothie bowl

Till pålägg älskar jag att använda jordnötssmör, kokosspån och/eller granola för att göra det till en komplett och mättande måltid.

För smoothies (och en mer flytande konsistens) behöver du bara 1 påse fryst SAMBAZON Açaí – för en krämigare konsistens skulle jag också använda fryst frukt. Blanda och matcha gärna med andra frukter/grönsaker också – ananas, blåbär, spenat och körsbär fungerar också bra. Du kan också lägga till saker som chiafrön för att förstärka din smoothie ännu mer!.

Jag gillar personligen att tillsätta kollagenpulver för att hantera håravfallet efter förlossningen och ytterligare hjälpa och hjälpa till att efter förlossningen lyser upp inifrån. Jag har tagit kollagen flitigt sedan efter födseln. Kollagen är det protein som finns mest i kroppen och efter födseln kan det hjälpa de vävnader som har skadats och sträckts att läka. Jag tror verkligen att det också har hjälpt min hud oerhört att se fylligare och fräschare ut när jag inte får så mycket sömn som jag brukade!

Självklart hjälper kollagen också mot håravfall efter förlossningen och även om jag tycker att mitt är dåligt – tror jag att det skulle vara mycket värre om jag inte tog kollagen. Kollagen hjälper till att återställa ditt hår till dess tillstånd före graviditeten genom att öka nivåerna i kroppen och stödja det i att skapa proteinet i håret – keratin.

Kollagen finns i ditt hår, hud, naglar och muskler, så att lägga till det i din smoothie är det perfekta sättet att höja dina nivåer – jag älskar Higher Nature Collagen Powder  för detta eftersom det kommer i ett pulverformat och är så lätt att lägga till din smoothie eller açaí skålrutin.

Så nu vet du min hemlighet till hur du får tillbaka din glöd efter förlossningen – låt mig veta om du har några egna tips!

Together we Açaí

Get recipes, tips, and inspiration delivered to your inbox.

Comments

(0 Comments)

Please note, comments need to be approved before they are published.