Açaí-skål med mandelsmör och gelé

Sloane Elizabeth
3 min read Recept
Category Recept
Date
Read time 3 minutes
Almond Butter & Jelly Açaí Bowl

Det är mitt i sommaren, och att bo i Miami den här tiden på året betyder att jag alltid letar efter sätt att svalka mig...i stort sett så fort jag vaknar! 

Det är en anledning till varför jag gör en smoothie bowl 9 gånger av 10, och denna mandelsmör & gelé Açaí-skål gjord med Sambazon Pure Unsweetened Açaí är överst i min rotation. Denna djupt lila bär Açaí-skål är ljus, livfull, krämig och superfyllande – lägg till påläggen och det är verkligen mitt favoritsätt att börja dagen på! 

Som matfrihetscoach älskar jag att ge mina kunder (och mig själv) kraft att ge energi till deras fysiska, mentala och andliga kroppar. Fysiskt känns den här skålen fantastisk eftersom jag är besatt av att äta frukt först när jag vaknar! Det hjälper mig att känna mig mer vaken, levande, energisk och utvilad. Jag älskar också att ta med hälsosamma fetter i alla mina måltider - det är där mandelsmöret kommer in! Men visste du att förutom att Sambazon açaí är rikt på antioxidanter och vitaminer, så är det också en bra källa till omega-fettsyror?! Hej SUPERfood! 

Mentalt ger den här skålen näring för mig eftersom den är lätt att slänga ihop (jag letar alltid efter stressfria, enkla morgonrecept), den kyler ner mig direkt, och krämigheten från de frysta frukterna är så bra. tillfredsställande. Det är nästan som att äta glass till frukost! 

Själens näring handlar om att känna mig lycklig … i fred … grundad i kärlek … och i stort sett alla typer av açaí-skålar ger näring åt min själ på de sätten! Men den här Almond Butter & Jelly Açaí Bowl är särskilt kärleksfull för min själ eftersom kombon bär/nötsmör påminner mig om barndomens PB&J-mackor! Det är också superkul att äta med pålägg – och rolig mat är närande mat! 

Så, ta din Sambazon Pure Unsweetened Açaí, bestäm dina pålägg och låt oss dyka ner i den här skålen! 

Mandelsmör och gelé Açaí-skål  

Förberedelsetid: 5 minuter | Tillagningstid: 5 minuter | Klar på: 10 minuter | Utbyte: 1 portion 

ingredients

Ingredienser: 

 • 1 paket med Sambazon Pure Unsweetened Açaí 
 • 1 ½ fryst banan 
 • ½ kopp frysta jordgubbar  
 • ½ kopp frysta blåbär 
 • 1 msk chiafrön 
 • 1 msk mandelsmör 
 • ~⅓ kopp vatten eller växtmjölk att blanda (justera mängden för önskad konsistens) 
 • Toppings: Granola, Jordgubbar, Blåbär, Gojibär, Mandelsmör 

Instruktioner: 

 1. Ta ut ditt Sambazon Pure Unsweetened Açaí-paket ur frysen för att tina.  
 2. Tillsätt bananer i en mixer.  
 3. Tillsätt açaì, bär, chiafrön och mandelsmör i mixern.  
 4. Tillsätt önskad mängd vätska och blanda.  
 5. Toppa med granola, frukt och mandelsmör! 

Jag hoppas att du älskar den här Açaí-skålen med mandelsmör och gelé lika mycket som jag gör och att den ger bränsle till alla dina sommardagar! 

ab & j bowl

Vi ser fram emot att se dig återskapa detta recept! Tagga @sambazon och @sloaneelizabeth för att dela dina vackra skapelser med oss ​​på Instagram och låt oss veta - är du en mandelsmör- eller PB-älskare? 

***Denna artikel är endast i informationssyfte, även om och oavsett om den innehåller råd från läkare och läkare. Den här artikeln är inte, och är inte heller avsedd att vara, en ersättning för professionell medicinsk rådgivning, diagnos eller behandling och bör aldrig förlitas på för specifik medicinsk rådgivning. De åsikter som uttrycks i den här artikeln är författarens åsikter och representerar inte nödvändigtvis SAMBAZONs åsikter.  

Sloane Elizabeth

Sloane Elizabeth is a holistic wellness coach and food freedom expert. She helps her clients and audience stop dieting, obsessing, and feeling guilty around food so that they can have full freedom and peace with food.

Together we Açaí

Get recipes, tips, and inspiration delivered to your inbox.

Comments

(0 Comments)

Please note, comments need to be approved before they are published.